vanadpildid.net

Kõik kohaliku ajalooga seotud sõnumid

vanadpildid.net

PostitusPostitas Hongmees » 20 Nov 2009, 00:22

Mida arvate Koeru kihelkonda vanade piltide kaudu kajastavast veebikeskkonnast vanadpildid.net? Kas seda on tarvis? Miks seda on tarvis? Kuidas seda saaks paremini teha? Millist kasu Sina oled sealt saanud?

Samuti ootan vihjeid põnevate vanade fotode asukoha kohta. Fotosid endale ei taha, ainult skanneerin ilma fotot ennast kahjustamata. Vihjetelefon on +372 51 25240 või e-mail marko [at] hong.ee.
Marko Mänd alias Hongmees
Hongmees

Re: vanadpildid.net

PostitusPostitas Elve » 20 Nov 2009, 14:50

Muidugi on pildialbumit vaja. Mitte ainult, et kuidas asjad ja inimesed Koerus vanasti välja nägid. Aga ka mõne uuema mõtte tarvis saab inspiratsiooni.
...ja ei pea muuseumi tuhnima minema:)
Paremini saaks vist pilte rühmitades teemade kaupa...
Igatahes jõudu!
Minu teada on parim pildikogu+teadmised Koeru kihelkonna kohta Antti Ilometsal. Praegu ta tegeleb Rakke muuseumiga.
Elve

PostitusPostitas Hongmees » 20 Nov 2009, 16:26

vanadpildid.net üles laetud fotod on tegelikult teemade kaupa sorteeritud. Selleks tuleb minna üleval paremas nurgas oleva ARCHIVE (arhiiv) nupu peale ja sellel klikata. Avaneb arhiivi vaade, kus fotosid saab otsida kas kategooria järele (Select Category) või siis märksõna järele (Search lahter lehe allservas). Vaata seda pilti siin.

Kunagi ehk saab vanadpildid.net mugavama kasutajaliidese aga selleks peab see ennast koguma. Praegusi mahtusid arvestades on WordPress blogimootor kasutamiseks ideaalne.
Hongmees

PostitusPostitas Toomas » 21 Nov 2009, 14:29

Väga huvitav oleks, kui vana pildi juures oleks võimalik vaadata ka hetke olukorda samast kohast, kus pilt tehtud.
Toomas

PostitusPostitas Hongmees » 21 Nov 2009, 17:17

:) See mõte on minulgi korduvalt peast läbi käinud! Tuleb plaani võtta aga teostusega ma väga ei kiirusta. Las vanadpildid.net veel kasvab pisut. Lisaks eeldab see hea kvaliteediga fototehnikat ja aega! Kedagi, kellel oleks võimalik mööda valda rännata, vanu pilte analüüsida ja kaamerat õigesse kohta sättida.

Teine idee seoses vanadpildid.net keskkonnaga on võimalus näha vaadatavat fotot kaardil. Või vaadata kaarti, kus fotodega on tähistatud fotodel esindatud kohad. Selline interaktiivne kaart võiks ka eraldi projekt olla.
Hongmees

PostitusPostitas Toomas » 22 Nov 2009, 17:51

See kaardistamise asi on kindlasti väga huvitav :) Selle abil oleks väga mugav oma kodupaika tundma õppida ;) Paljusid kohti vanadel piltidel ma ei oskagi paika panna ja kaardstamine lahendaks selle probleemi...
Toomas

PostitusPostitas reverend » 27 Nov 2009, 11:37

Selle kaardistamise võiks jagada hulga peale ära. Et kirjutada nt. projekt kohaliku kultuuripärandi dokumenteerimise vms. sildi all ja korraldada fotojaht ühel heal (ilusal suve)päeval mööda vanade piltide kohti Koerus.
reverend

PostitusPostitas reverend » 27 Nov 2009, 12:18

Inimeste, aegade ja paikade täpsustamiseks oleks tore pildipanka esitleda pensionäride seltsi(de)le. Kuni on veel mäletajaid. Nt. pildivaatamise pealelõunal. Saaks mõned lüngad täidetud.
reverend

PostitusPostitas kaarel » 28 Nov 2009, 13:47

Keskkond on leidnud oma niši ja selle vajalikkuse osas pole enam vaja küsimust tekitada. Mis mul seoses vande piltidega mõttesse tuli, et suvel või muidu ilusama ilmaga võiks korraldada mõned matkad neisse vanadesse kohtadesse. Et see võiks olla ka teatava osalustasuga aga see polekski peamine. Kaasa tuleks need, kes oleks asjast huvitatud. Matkata võiks erinevates piirkondades näiteks jõeküla metsatalud, preedi kandis jne. Kui ma kaugelt maalt tagasi jõuan tuleks hea meelega kaasa lööma.
kaarel

PostitusPostitas juss » 26 Jaan 2010, 21:34

See matk oleks väga huvitav isegi, sest mulle kui noorele ei ütle paljude talude nimed mitte kui midagi ja huvitav oleks teada kus mis asub/asus
juss

Mine Ajalugu

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist