Talvisest teedehooldusest 2

Kõik tänapäevaga seotud kohalikud postitused

Talvisest teedehooldusest 2

PostitusPostitas admin » 28 Jaan 2010, 21:51

Teema "Talvisest teedehooldusest" on lukustatud kuid jätkub siinsamas. Põhjuseid on kaks:

1) teema oli veninud väga pikaks ning selle jälgimine muutus keeruliseks;

2) tulenevalt lumesajuta ilmadest on teedehoolduse küsimus olnud teemade topist maas kuid tõstatub tõenäoliselt taas nüüd, kus väljas sajab ja tuiskab.

Neil, keda teema kuidagi puudutab ning soovivad selle kohta arvamust avaldada, palun edaspidi postitada siia kuid vaadata enne postitamist üle ka vana teema "Talvisest teehooldusest". Selles on ka mitmed olulised numbrid!
admin
Saidi administraator

Re: Talvisest teedehooldusest 2

PostitusPostitas Endrik » 28 Jaan 2010, 23:24

Oojaa, seiklused jätkuvad ja minul on esimesed elamused juba käes, kus viimased 100 m koduni võttis aega ca 30 minutit. Hommik on alles ees ja siis on vist totaalselt kinni mätsinud. Kusjuures seekord on lumi kuidagi tihedam ja raskem. Sahka pole ka enne hommikut oodata, seega pean ennast käsitsi välja kaevama.
Endrik

PostitusPostitas Hongmees » 29 Jaan 2010, 10:14

Eile õhtul pimedas tulime perega Rakverest ja mul oli Koeru kihelkonna lumekoridorides sõites tõsine hirm selle päris oma kodutee ees! Mõtlesin, et kui otsetee Koerust-Ervitale on meetrikõrgustes tuisuvaaludes, mis siis Vardja tee veel.

Aga suur oli minu üllatus kui Rõhule jõudes avastasime, et meie tee oli puhtaks lükatud! Müts maha selle mehe ees, kes meid meeles pidas, masina saatis ja tee ära lükkas! Minul jääb siinkohal oskusest tänu avaldada puudu. Sest ma kujutasin juba ette ennast ja naist magavates lastega Rõhu ristist jalgsi läbi tuisu kodu poole rühkimas! Ja KUI teed poleks lükatud, poleks me kindlasti koju pääsenud! Aitäh!

Tänahommikune väljasõit oli tavapärasest keerukam, sest ööga oli sisselükatud koridor poolenisti täis tuisanud aga saime hakkama! Kui lumesadu jätkub, läheks abi õhtupoole veelkord tarvis!
Marko Mänd alias Hongmees
Hongmees

PostitusPostitas Endrik » 29 Jaan 2010, 12:21

Eile õhtune ennustus täitus ja ma olingi sunnitud 100 m ja 2h käsitööd harrastama. Traktor saabus paraviisi just siis, kui viimane 5 m oli jäänud. Õnneks on nüüd olukord kontrolli all aga kui nii edasi läheb, siis võib küll pekkidest ilma jääda. :lol:
Kõige selle juures sai ka selgeks, miks seekord olukord eriti keeruliseks läks ja selle põhjust tuli otsida eelmistest lumelükkamistest. Nimelt lükati juhuse tahtel eelmistel kordadel lumevall ülesmäge ehk tee idaserva. Selle tagajärjel tekkis sinna märkimisväärselt kõrge vall, mille taha sai pinnatuisu tõttu tekkida parajalt sügav lumehunnik. Samuti tekkis lahti lükatud koridor mitte tee teljele, vaid allamäge olevale servale, mille tõttu omakorda läks sõidetav teeosa üsna kitsaks.
Ei taha siinkohal kedagi teist süüdistada peale iseenda, kuna oleksin pidanud sügisel mingit tokid tee servadesse asetama, et sahamees aru saaks kus see tee õigesti kulgeb.
Endrik

PostitusPostitas Margit » 29 Jaan 2010, 15:03

Kui valla hooldada tee sai vabaks kella poole 10ks, siis riigi hooldatav tee oli lahti lükatud mingi kella 14ks (võibolla ka varem) Olin juba vaimu valmis pannud, et arstilt tulles oma suure kõhuga lumelabitat õpetama hakata :D Tigedaks asja juures teebki see, et RIIGI poolt hooldatavad teed saavad lükatud kunagi ... kui ... Seega on vähe kasu kui kodust välja pääseb aga kaugemale ikka ei pääse ...
Margit

PostitusPostitas Marek » 30 Jaan 2010, 21:00

Minnes sõbra juurde Udeva Aru-Ervita 1,7 km (Ilvese tee ots). :o
http://yfrog.com/1gdsc0706j
http://yfrog.com/59dsc0700lj
Marek

PostitusPostitas Endrik » 02 Veebr 2010, 22:09

Huvitav, kas vallal on lumerookimise rahad läbi, et meie sissesõidutee on unarusse jäetud. Õnneks pääseb veel maasturiga välja aga "muruniidukiga" küll ei julge proovima minna.
Teine mure on muidugi veel. Viimane lükkamine toimus 31.01.hommikul ja siis lükati teelt kokku korjatud lumi ühele toredale platsile, mida olen oma higi ja vaevaga käsitsi puhtana hoidnud. See plats asub väravas vasakat kätt sisse sõites. Nüüd aga ilutseb seal märkismisväärne lumehunnik. Minu palve lumelükkajale on see, et ta edaspidi lume sauna taha hunnikusse tõukaks ning lumevalli allamäge jätaks aga mitte ülesmäge ehk siis hoovi poole sõites jätta lumevall paremat kätt, sinna kus asub üks õnnetu autoromu. Probleem selles, et kõik see lumi, mis asub sissesõiduteest kõrgemal, hakkab kevadel sulades läbi hoovi voolama ja siis jama kui palju - muda ja veeuputus kaevus.
Kui midagi jäi arusaamatuks või esineb töö käigus lisaküsimusi, siis nenedele saab vastused telefonil: 53-439-674.
Endrik

PostitusPostitas Hongmees » 04 Veebr 2010, 07:21

Järva Teed töö kvaliteet eile so. 03.02.2010. Lükates lahti riigimaanteid 15152 ja 15113, blokeeriti täielikult sissesõit Vardja teele. Tegemist on korralikult lükatud teega, mis on valla hooldada ning mille kaudu pääseb kolme majapidamiseni.

Valla elanikuna ning Vardja tee kasutajana ootan, et vallavalitsus selles küsimuses teenusepakkujaga suhtleb ning korra majja lööb. Kui mitte minu pärast, siis kasvõi selle raha pärast, mis kulutatakse (tänu Järva Teedele tarbetult) Vardja tee hooldamisele.

Loe lisaks postitust "Järva Teed sigatseb taas" Nahkanuia ajaveebis.

Pilt
Pilt
Pilt
Hongmees

PostitusPostitas aldo » 19 Veebr 2010, 16:24

TEADE!

Sõltuvalt ilmastikuoludest sellel nädalavahetusel (19-21 veebruar) võib esineda viivitusi valla teede lumest lahtilükkamisel. Palume liiklemisel varuda aega ja mõistmist. Võimalikud ebamugavused katsume likvideerida esimesel võimalusel ja vähemalt esmaspäeva varahommikuks tagada teedel normaalne sõidetavus.

Kontakttelefon 50 16 260

Koeru Vallavalitsus
aldo

PostitusPostitas Hongmees » 19 Veebr 2010, 21:18

Minu poolt järjekordsed tänusõnad Vardja tee lükkajatele! Ei uskunud, et täna enam keegi tuleb aga äkki sähvisid õue peal vilkurid ja sahk pressis enese minu hooletult pargitud autost mööda! Aitäh!

Tänud vallavalitusele info edastamise eest ka koerufoorum.net keskkonnas! See on midagi uut! :)
Hongmees

Järgmine

Mine Tänapäev

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline