Turg Koeru !!!???

Ideed ja mõtted koduvalla paremaks muutmiseks

Re: turg koeru !!!???

PostitusPostitas andres33 » 07 Veebr 2010, 16:42

Koeru turu kohta veel et ma mõtlesin sellele juba eelmine kevad kuid ei olnud kohta kus müüa ja siis mõtlesin ja otsisin üles kunagise turu koha see oli alles õnneks. Edasi käesolevaks ajaks on igal Koeru geeniusel selge et sööklasse ei anna suurt toidupoodi panna seega jääb vabaks KOERU KÕRTS. Sellega on ju väga lihtne EURO raha taha ja NOKKIA valmis.Kuid palju huvitavam on see et kõrtsil on tõllakuur mis uuel eesmärgil võibki turu hoonet täita. Uuele vallavanemale annan nõu kasutagu seda nippi aidaku ära teha ja rakendagu seda oma järgmise valimistõlla ette.Kauplemine peaks ikka olema sedasi et teha oma rahvale ja seal müüa mida nad tahavad osta .Kasvõi salaja näiteks ehtsa lehma piima ma ei usu et konstaabel selle konfiskeerib ja las need hiina ja poola kaubad jäävad kultuurimajja see oleks nagu rahvuskultuuri osa ju eks.Ise olen valmis kevadetti nii laupäeva kui ka pühapäeva hommikul seal müüma. Esmaspäeval läheb jälle kindlast hapukurk või hapukasas jne.
andres33

PostitusPostitas juss » 21 Veebr 2010, 19:38

mõtlesin, et kuni koerus turgu ei ole siis võiks olle koerufoorumis algatuseks mõni rubriik kus saaks tegeleda ostu ja müügiga.
juss

PostitusPostitas andres33 » 22 Veebr 2010, 08:36

Kulla rahvas turgu ei saa kunagi panna arvutisse, VÕIMATU, Kindlasti on turul palju rohkem tegemist toon näite lugege läbi ja pange silmad kinni ja mõelge.Koerus on kaltsuvaiba tegijad on ka korvi punujad nende näitus müük on igal kuul ühel päeval ,edasi on meil teater paari nädalaga on kirjutatud valmis lavastus kuidas mehed käisid turul ja kuu aja pärast on esilinastus.Üks kord kuus on kirbuturg kus isad ja pojad müüvad maha oma hinnalise vara näiteks ühe euro eest kuna naine kurjustab kodus kogu aeg ,et see neetud kola on jalus.Tütred ja emad teevad oma turu siin minu kujutlusvõime lõpeb.Muidugi ma mõtlen seda et see turg ongi juba KOERU KÕRTSI tõllakuuris , ma ei kutsu plakatitega välja kuid tahan et seda arutaksi ka meie poolt valitud rahvas ja alustaks juba projekti kirjutamist siis saaks järgmiseks aastaks ehk raha taha.Sellel aastal ei ole enam kindlasti võimalik korralikult TAKSI päevadel osaleda ega ka korralikku turgu näha. On muidugi võimalus et käiksime vallamaja parklas oma kaupa müümas ja siis saab ju küsida et kas nad julgevad keelata rahva algatust ja mida nad on teinud selle probleemi lahendamiseks. Kindlasti jätsin veel midagi enda teada kuid suhelge Koerus on alati olnud mõtlevaid inimesi.
andres33

PostitusPostitas taivox » 27 Veebr 2010, 11:13

juss Kirjutas:mõtlesin, et kuni koerus turgu ei ole siis võiks olle koerufoorumis algatuseks mõni rubriik kus saaks tegeleda ostu ja müügiga.

Tekib küsimus, kui paljud inimesed siin foorumis kuulutusi uuriks? Pooled ? Võibolla vähemgi. Kes seda internetis teha tahavad, teevad seda juba ammu. Kes ei, need enamjaolt ei hakkagi kasutama. Asi on väga lihtne, kui ei taha, siis ei saa. Seega tuleks asi lihtsamaks (või raskemaks?) teha...nagu eelpool mainitud mingisugune päev nädalas, kus müüakse oma kaupa.
taivox

Re: Turg Koeru !!!???

PostitusPostitas aino » 10 Mär 2010, 13:37

Olen selle peale ammu mõelnud, et Koerus võiks olla turg. Eriti oluline on see kevadest sügiseni, mil oleks neil inimestel, kel endal ei ole aega aiasaadusi kasvatada, võimalik osta värsket köögivilja turult. Näiteks, ei ole kevadel ega suvel poest osta võimalik rohelist sibulat, rabarberit samuti mitte, aga kes aeda peab,sel jääb neid alati üle ja ei oska kellelegi pakkuda ka. Samuti suvel saaks kõige värskemad maasikad, vaarikad ja muud marjad turult ja saaks teada inimesed, kelle käest on võimalik midagi osta.
Nii, et mina toetan igati turu avamist Koerus. :D
aino

Rabarberit? Oled ikka kindel?

PostitusPostitas Mailis » 10 Mär 2010, 18:35

Seda ei taha küll keegi, kontrollitud, läks niisamuti prügihunnikusse. Kui oleks keegi tahtja, võiks ajatada ka, saaks varem kätte ja peenra tühjaks, varjab päikest. Tänavu roogime hoopis välja aiast. Aga muidu -kahe käega turu poolt!
Mailis

PostitusPostitas andres33 » 28 Mär 2010, 07:27

Kulla rahvas minul on abi vaja.Tahan teada kuidas tubaka lehti parkida.Ära küsi mis ma nendega teen.Nimelt tubakas aias aitab ära hoida vastikuid putukaid kuid lehed jäävad ju kasutamata.Vanasti, see oli teise sõja ajal kasvatasid talupojad tubakat.Nimelt neil oli saksa sõjaväega kokkulepe,näiteks pandi peale norm nahale ja tubakale siis neid ei võetud sõtta.Talupoeg muidugi kasvatas tubaka kuid ta töötles teda nii,et oli võimalik kasutada piibus.Kahjuks kelle käest olen küsinud siis nad vastasid,et see oli meeste töö ja nad täpselt ei tea Mehed on ju õrnem pool ja teadjaid enam ei ole.Ärge nüüd oletama hakake vaid kui kellelgi on veel elus mõni kes umbkaudugi teab siis toksige see info sisse.Ma vist oleks pidanud avama üldse uue teema näiteks "ise külvan-ise söön" kuid vaatame kas on selleks vajadus.
andres33

PostitusPostitas urmaspuu » 22 Apr 2010, 20:44

Turu kohta ei oska midagi öelda. Kuid tahaks teada, miks ei eraldatud maad kaupluseketile "Grossi toidukaubad" või misiganes selle nimi oli? Koeru valla rahvas oleks sellest vaid kasu saanud! Konsium oma ruumiga on ammu kitsaks jäänud!
urmaspuu

PostitusPostitas andres33 » 01 Mai 2010, 22:35

Minul on jälle abi vaja::. Nimelt tahan teada kas kegi teab mõnda omaküla meest, kes tegeleb teravilja kasvatusega ning on võimeline nisust püülijahu tegema.Ma ostaks ära manna,kõik püülijahu sordid ja isegi nisukliid.Aastas ostaks nii umbes paarkümmend kilo kõiki kindlasti,jahu muidugi palju-palju kordi rohkem.Nüüd sellest kauplusest,see on ju elementaarne.Mõelge Koerus on neli kauplust-toidu,nendest kolm on ERA omand,huvitav kelle,nüüd vaadake vallavalitsuse liikmeid,jälle huvitav.Muidugi ma loodan,et selle kaupluse ketiga sõlmiti väga soodne leping kellele maa eraldati.Kuid mis KONSUMIL viga on, nägin telerist reklaami,et poes peabki käima väga väike ja painduv klient ja soovitav oleks kui on tarkusest pannud endale nööri külge.Noh et kui läheb poodi siis seob ukse külge ja sedasi leiab ka väljapääsu üles.Ma ei näe põhjust,et pööbli käest peaks üldse küsima mida tema tahab.
andres33

PostitusPostitas Hongmees » 16 Juul 2010, 23:30

Minu mailile saabus üks asjalik kommentaar turu kohta:

Aga turu koht on Koerus olemas. Lapsepõlvest mäletan Koeru turgu väga hästi, sest see oli otse meie maja ees (Jaani tee 10 -mitu pilti üleval siin).

Väljaku nimi oligi "Turuplats". Ametis oli turukubjas Hinn, kes korraldas kõike, niitis ja hooldas.
Hobuste jaoks olid lasipuud, müüjatele letid. Müüdi kõiki aia- ja talusaadusi, metsamarju, lõnga, tibusid. Piima saime meiereist ja lehmanaiste käest kodust, piima turumüüki ei mäleta. Kõige põnevamaks kaubaks olid põrsad, neid toodi küladest kastides, seal nad röhkisid ja vingusid, lastel oli lõbu laialt.

Lasipuud olid turuvabal päeval laste lemmikuks, seal sai ronida ja turnida.
Turuplatsil olid vanad augud, võib-olla pommidest, väärtuslikud peidupaigad.
Praegu saaks kõike korraldada. On kerged ehitused, katted, telgid, kiiresti monteeritavad, külmlette saaks laenutada.
Kasutatud riided ja jalatsid maatööle läheksid kindlalt.
Saaks kaasata veel pilli- ja pullimehi. Lapsed ja pensionärid teevad ainult esinemisrõõmust.
Arvan, et tooks elevust terves vallas ja muutuks populaarseks.
Marko Mänd alias Hongmees
Hongmees

Eelmine

Mine MinuKoeru Ideepank

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist